Het maken van pannenkoeken is niet alleen erg leuk, het maakt koolhydraatarm eten ook erg makkelijk. Door net wat andere ingrediënten te kiezen dan bij ‘normale’ pannenkoeken krijg je heerlijke low carb pannenkoeken.
Low carb pannenkoeken
Het recept voor low carb pannenkoeken komt uit onze top 12 voor koolhydraatarme ontbijt recepten. Door het gebruik van andere ingrediënten zijn koolhydraatarme pannenkoeken ook vaak glutenvrij. Zo dienen pannenkoeken als een goed vullend ontbijt en kan je het met van alles combineren.
Bij het volgende recept gebruiken we kokosmeel in plaats van bakmeel waardoor het recept glutenvrij en koolhydraatarm is.
In dit recept maken we gebruik van de producten van Sukrin. Zij bieden gezondere bakproducten aan waarmee het mogelijk is om suikervrij te bakken. Ook hebben zij verschillende soorten bakmeel in het assortiment, waaronder amandelmeel en kokosmeel. In dit recept voor low carb pannenkoeken maken we gebruik van kokosmeel. Zo krijgen de pannenkoeken een heerlijke kokossmaak. Daarnaast is er gebruik gemaakt van Sukrin Gold. Dit is een natuurlijke suikervervanger voor bruine suiker.
De pannenkoeken maak je door de amandelmelk, eieren en kokosolie met elkaar te mixen. Vervolgens meng je het kokosmeel met het bakpoeder, een snufje zout en de Sukrin Gold in een aparte kom. Voeg de twee kommen samen en mix tot een glad mengsel. Nu is de koolhydraatarme pannenkoekenmix klaar om te bakken! Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan en giet het beslag in de pan. Bak beide kanten van de pannenkoek zo’n 2-4 minuten.
De pannenkoeken kan je vervolgens beleggen met een topping naar keuze. Hiervoor kan je kiezen voor bijvoorbeeld fruit maar ook voor een suikervervanger, zoals de poedersuiker van Sukrin. Deze is zowel calorie- als koolhydraatarm!

Kokospannenkoeken
Ingrediënten
- 1 eetlepel Kokosmeel
- 30 ml amandelmelk
- 1 ei
- 1 theelepel Sukrin Gold
- een snufje bakpoeder
- een scheutje olie
- een snufje zout
- 1 topping naar keuze (fruit/suikervervanger)
Instructies
- Meng de amandelmelk, eieren en een beetje kokosolie met elkaar.
- Meng vervolgens het kokosmeel met het bakpoeder, een snufje zout en de Sukrin Gold in een aparte kom.
- Voeg nu de twee kommetjes bij elkaar tot een gladde substantie.
- Nu kun je de pannenkoeken gaan bakken! Verwarm daarvoor wat olie in de pan op redelijk hoog vuur.
- Verdeel één voor één het beslag over de pan en zorg ervoor dat je de pannenkoeken 2 tot 4 minuten per kant bakt.
- Beleg de pannenkoeken met een topping naar keuze: bijvoorbeeld fruit of de poedersuiker van Sukrin (suikervervanger).
Koolhydraatarme ontbijt recepten
Naast deze low carb pannenkoeken hebben we nog meer koolhydraatarme ontbijt recepten die je echt moet proberen. De recepten zijn heerlijk gezond en natuurlijk ook koolhydraatarm. Met deze recepten begin je altijd je dag goed.