Ga terug
Hartige eiermuffins

Hartige eiermuffins

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 handje spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • peper en zout naar smaak
  • 1 scheut melk
  • reepjes ham of spek
  • geraspte kaas
  • olie
  • bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet 6 muffinvormpjes op een bakplaat.
  • Snijd de ui, rode paprika en knoflook in stukjes.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg de tomatenpuree, zout, peper en melk toe. Roer het geheel goed door.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook, rode paprika en reepjes ham of spek toe. Bak het geheel 5 minuten op een laag vuurtje. Voeg als laatste het handje spinazie, komijn, peper en zout toe en bak dit nog even kort mee.
  • Voeg vervolgens het groentemengsel bij het eimengsel en roer het geheel goed door elkaar.
  • Giet het eimengsel in de muffinvormpjes, voeg de geraspte kaas toe en bak de eiermuffins in een voorverwarmde oven 15-25 minuten. Haal de muffins uit de oven en besprenkel met wat bieslook.
  • Bon appétit!