FAQ - Veelgestelde Vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Toch nog een andere vraag? Open dan de chat aan de linkerkant van deze website of stuur een e-mail.

Ontvangen en versturen van pakketten

Wanneer wordt mijn pakket geleverd?

Wanneer je bestelling op een werkdag vóór 22:00 is besteld, wordt deze dezelfde dag nog door ons verzonden. In 95% van de gevallen betekent dit dat je pakket morgen bij jou wordt afgeleverd door DPD. In 5% van de gevallen kan het langer duren. Zeker tijdens periodes van feestdagen of sneeuwval/gladde wegen. Hieronder staat een overzicht van de dagen waarop je jouw bestelling zou moeten ontvangen.

Je bestelt opJe ontvangt op
Maandag voor 22:00Dinsdag tussen 09:00 en 21:30
Maandag na 22:00 of Dinsdag voor 22:00Woensdag tussen 09:00 en 21:30
Dinsdag na 22:00 of Woensdag voor 22:00Donderdag tussen 09:00 en 21:30
Woensdag na 22:00 of Donderdag voor 22:00Vrijdag tussen 09:00 en 21:30
Donderdag na 22:00 of Vrijdag voor 22:00Zaterdag tussen 09:00 en 21:30
Vrijdag na 22:00, Zaterdag, Zondag tot 12:00Maandag tussen 09:00 en 21:30

Mocht je vier werkdagen nadat het pakket is verzonden nog niets vernomen hebben van DPD, meld je dan bij onze klantenservice via e-mail.

Mijn geleverde pakket is niet compleet of er zitten foute producten in, wat moet ik doen?

Stuur ons een e-mail en wij zorgen er voor dat de fouten hersteld worden! Dit gebeurt uiteraard altijd volledig op onze kosten.

Over het assortiment

Breiden jullie het assortiment uit?

Ja, wij zijn constant op zoek naar uitbreiding van ons assortiment. Elke maand voegen we nieuwe producten toe. Daarbij vinden we een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit erg belangrijk. Ook willen we producten in ons assortiment opnemen die voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk zijn. Als je tips voor ons hebt horen wij dat graag!

Tijdens het bestellen

Ik heb zojuist een bestelling geplaatst, maar er ging iets fout bij het betalen. Nu is mijn winkelwagentje leeg. Hoe kan ik de bestelling afronden?

Terwijl je dit leest is er mogelijk al een medewerker een e-mail naar jou aan het schrijven met de instructies om je betaling af te ronden. We hebben de bestelling namelijk wel ontvangen, alleen de betaling niet. Kijk daarom binnen vijftien minuten na je bestelling in je e-mail inbox. Je kunt echter ook de bestelling opnieuw plaatsen en dan wel afrekenen. Je kunt onze e-mail dan gewoon negeren.

Voor het dieet

Vanaf welke leeftijd kan ik met dieet starten?

Voor FormaFast X-treme (zeer laag calorieëndieet) geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. FormaFast F-active kan vanaf 16 jaar worden gevolgd.

Tijdens het dieet

Hoeveel kilo's ga ik kwijtraken met FormaFast X-treme?

Het is onmogelijk iemands gewichtsverlies te voorspellen, omdat geen mens hetzelfde is. Sekse, leeftijd, stofwisselingspatroon, ontplooide activiteiten, genen en hormonenpijl zijn allemaal van invloed op iemands mate van gewichtsverlies. Daarom zullen wij bij FormaFast geen voorspellingen geven. Wat wij je wel kunnen meegeven, is dat het afvallen met maaltijdvervangers een bewezen methode is, mits je dagelijks minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt.

 

Mag ik sporten tijdens het dieet?

Het is van belang dat je tijdens het volgen van het FormaFast dieet niet intensief gaat sporten, omdat je lichaam dan veel meer brandstof nodig heeft en hiervoor de hoeveelheid beschikbare koolhydraten niet toereikend is; jouw lichaam zal dan zijn brandstofbehoefte proberen te bevredigen met de eiwitweefsels in het lichaam en spierafbraak zal in een dergelijk geval het gevolg zijn. Hiermee kun je ook gezondheidsrisico's lopen. Het is belangrijk om hierbij op te merken dat intensief sporten niet bijdraagt aan gezond gewichtsverlies, maar dat dit het gewichtsverlies eerder tegenwerkt. Het lichaam kan zich dan niet meer herstellen van de sportieve inspanning. Wij adviseren om elke dag een half uur te gaan wandelen of fietsen.

 

Heb ik met FormaFast extra vitaminen nodig?

FormaFast is een zorgvuldig samengesteld programma en verstrekt een voedingspakket dat aangevuld kan worden met caloriearme dranken en groenten. Welke dit zijn, kun je bekijken in de lijst van toegestane groenten. Deze kan worden gedownload op onze download pagina. Ook de dagelijks benodigde eiwitten, koolhydraten en vet zijn aanwezig, het is dus niet nodig om extra vitaminen of mineralen te nemen.

  

Hoeveel dagen mag ik X-treme achter elkaar volgen?

 

De richtlijn is, dat een laag calorisch dieet zonder medisch advies niet langer dan drie weken achter elkaar mag worden gebruikt. Dit betekent dat je twee X-treme programma's achter elkaar mag volgen (20 dagen), Vervolgens neem je een tussenweek, zoals bijvoorbeeld beschreven in onze a/b methode. Ook in de tussenweek blijft het aantal koolhydraten beperkt. Daarom eet je geen producten zoals aardappelen, brood, pasta, rijst, peulvruchten of fruit. Als je je aan deze richtlijn houdt, gaat het gewichtsverlies in deze week gewoon door en kun je daarna gemakkelijk weer overgaan op FormaFast X-treme. Je begint dan aan een nieuwe cyclus van twintig dagen, waarna er weer een tussenweek volgt. Net zolang tot je streefgewicht bereikt is.

  

Na het dieet

Hoe behoud ik mijn streefgewicht?

Dat ligt helemaal aan jou om hiervoor te zorgen. Tijdens het volgen van het FormaFast dieet heb je geleerd dat je dagelijks minder calorieën binnen moet krijgen om af te vallen. Krijg je er meer binnen, dan kom je bij. Zorg er dus voor dat je dagelijks niet te veel calorieën binnen gaat krijgen. Dat betekent niet dat je niet meer mag zondigen, maar doe alles met mate. Las een balansdag in nadat je je even hebt laten gaan. Hierdoor compenseer je de lading overtollige calorieën van de dag ervoor door maaltijdvervangers, caloriearme dranken en groenten te gebruiken. Deze zullen je helpen om je streefgewicht te behouden als je ook een keer wilt zondigen.

  
Beoordeling
:
78%
| Bekend van RTL4
Gratis verzending vanaf 50 euro
15 dagen retourservice