Veelgestelde vragen

 

Ontvangen en versturen van pakketten

 • Wanneer wordt mijn pakket geleverd?
  Wanneer uw bestelling op een werkdag vóór 21:00 is besteld, wordt deze dezelfde dag nog door ons verzonden. In 95% van de gevallen betekent dit dat uw pakket morgen bij u wordt afgeleverd door DPD. In 5% van de gevallen kan het langer duren. Zeker tijdens periodes van feestdagen of sneeuwval/gladde wegen. Hieronder staat een overzicht van de dagen waarop u uw bestelling zou moeten ontvangen.

  U bestelt U ontvangt
  Maandag voor 21:00 Dinsdag tussen 09:00 en 21:30
  Maandag na 21:00 of Dinsdag voor 21:00 Woensdag tussen 09:00 en 21:30
  Dinsdag na 21:00 of Woensdag voor 21:00 Donderdag tussen 09:00 en 21:30
  Woensdag na 21:00 of Donderdag voor 21:00 Vrijdag tussen 09:00 en 21:30
  Donderdag na 21:00 of Vrijdag voor 17:00 Maandag tussen 09:00 en 21:30
  Vrijdag na 17:00, Zaterdag, Zondag Dinsdag tussen 09:00 en 21:30

  Mocht u 4 werkdagen nadat het pakket is verzonden nog niets vernomen hebben van DPD, meldt u zich dan bij onze klantenservice via e-mail. 

 

 • Mijn geleverde pakket is niet compleet of er zitten foute producten in, wat moet ik doen?
  Stuur ons een e-mail en wij zorgen er voor dat de fouten hersteld worden! Dit gebeurt uiteraard altijd volledig op onze kosten.

 

Over het assortiment

 • Breiden jullie het assortiment uit?
  Ja, wij zijn constant op zoek naar uitbreiding van ons assortiment. Daarbij vinden we een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit erg belangrijk. Ook willen we producten in ons assortiment opnemen die voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk zijn. Als u tips voor ons heeft horen wij dat graag

 
Tijdens het bestellen

 • Ik heb zojuist een bestelling geplaatst, maar er ging iets fout bij het betalen. Nu is mijn winkelwagentje leeg. Hoe kan ik de bestelling afronden?
  Terwijl u dit leest is er mogelijk al een medewerker een e-mail naar u aan het schrijven met de instructies om uw betaling af te ronden. We hebben de bestelling namelijk wel ontvangen, alleen de betaling niet. Kijk daarom binnen 15 minuten na uw bestelling in uw e-mail inbox. U kunt echter ook de bestelling opnieuw plaatsen en dan wel afrekenen. U kunt onze e-mail dan gewoon negeren. 

Voor het dieet

 • Vanaf welke leeftijd kan ik met dieet starten?
  Voor FormaFast X-treme (zeer laag calorieëndieet) geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.
  FormaFast F-active kan vanaf 16 jaar worden gevolgd.

Tijdens het dieet

 • Hoeveel kilo's ga ik kwijtraken met FormaFast X-treme?
  Het is onmogelijk iemands gewichtsverlies exact te voorspellen, omdat geen mens hetzelfde is. Sekse, leeftijd, stofwisselingspatroon, ontplooide activiteiten, genen en hormonenpeil zijn allemaal van invloed op iemands mate van gewichtsverlies.
  Het strikt houden aan het FormaFast programma kan resulteren in een gemiddeld gewichtsverlies van 6 tot 10 kilo in de eerste twee weken. 
   
 • Mag ik sporten tijdens het dieet?
  Het is van belang dat u tijdens het volgen van het FormaFast dieet niet intensief gaat sporten, omdat uw lichaam dan veel meer brandstof nodig heeft en hiervoor de hoeveelheid beschikbare koolhydraten niet toereikend is; uw lichaam zal dan zijn brandstofbehoefte proberen te bevredigen met de eiwitweefsels in het lichaam en spierafbraak zal in een dergelijk geval het gevolg zijn. Hiermee kan iemand ook gezondheidsrisico's lopen.
  Het is belangrijk om hierbij op te merken dat intensief sporten niet bijdraagt aan gezond gewichtsverlies, maar dat dit het gewichtsverlies eerder tegenwerkt. Het lichaam kan zich dan niet meer herstellen van de sportieve inspanning.

  Wij adviseren om elke dag een half uur te gaan wandelen of fietsen.
   
 • Heb ik met FormaFast extra vitaminen nodig?
  FormaFast is een zorgvuldig samengesteld programma en verstrekt een compleet voedingspakket, met alle aanbevolen dagelijkse hoeveelheden aan vitaminen, mineralen en spoorelementen. Ook de dagelijks benodigden eiwitten, koolhydraten en vet zijn aanwezig, het is dus niet nodig om extra vitaminen of mineralen te nemen.  
   
 • Hoeveel dagen mag ik X-treme achter elkaar volgen? 
  De richtlijn is, dat een laag calorisch dieet zonder medisch advies niet langer dan drie weken achter elkaar mag worden gebruikt. Dit betekent dat je twee X-treme programma's achter elkaar mag volgen ( 20 dagen), Vervolgens neem je een tussenweek, zoals bijvoorbeeld beschreven in onze a/b methode. Ook in de tussenweek blijft het aantal koolhydraten beperkt Daarom eet je geen producten als aardappelen, brood, pasta, rijst, peulvruchten of fruit. Als je je aan deze richtlijn houdt, gaat het gewichtsverlies in deze week gewoon door en kun je daarna gemakkelijk weer overgaan op FormaFast X-treme. Je begint dan aan een nieuwe cyclus van drie weken, waarna er weer een tussenweek volgt. Net zolang tot je streefgewicht bereikt is. 

 

Na het dieet

 • Hoe kan ik het jojo effect voorkomen?
  Als u eenmaal uw streefgewicht heeft bereikt, zult u ervoor moeten waken niet in uw oude gewoonten terug te vallen. Het FormaFast  Balance programma biedt een geleidelijke overgang naar gewone voeding. Als regel geldt dat u ongeveer 25 calorieën elke dag minder moeten eten voor elke kilo die u bent kwijtgeraakt.