Recepten

omelet met zalmOmelet met gerookte zalm 

Benodigdheden
1 eetlepel vloeibare boter/ olie
2 scharreleieren, geklopt
Enkele reepjes zalm
2 trostomaten in dikke plakken
½ tl balsamicoazijn
Zwarte peper 

1. Doe de boter in de pan en schenk de eieren erin en druk tijdens het bakken de randen voorzichtig naar het midden. 
2. Leg de zalm  in het midden en bak de omelet tot hij licht is gestold, maar bovenop nog vloeibaar is.
3. Bestrooi de omelet met wat peper en vouw hem dubbel . warm hem nog even op.
4. Leg de tomaatjes er bovenop en besprenkel het wat met balsamicoazijn.
    (1 persoon 2,5 gram koolhydraten)

 

schuimomeletSchuimomelet met kaas 

Benodigdheden 
2 scharreleieren, gesplitst
1 eetlepel vloeibare boter / olie
30 gram 30+ kaas geraspt
Zwarte pepe
1 eetlepel verse bieslook 

1. Klop de eiwitten in een grote kom stijf tot ze pieken vormen. Klop de eidooiers, breng ze op smaak en spatel ze voorzichtig met een metalen lepel door de eiwitten. 
2. Smelt de boter in de pan. Schep de schuimig geklopte eieren erin en druk ze voorzichtig wat platter met een spatel,
    tot de gehele bodem van de pan bedekt is. Bak de omelet 1 minuut, op middelhoog vuur.
3. Strooi de kaas op de middellijn van de omelet en bak hem nog 1 minuut, tot de onderkant gestold en goudbruin in.
4. Vouw de omelet voorzichtig dubbel. Laat hem op een bord glijden en strooi er bieslook over.
    (1 persoon 1 gram koolhydraat)

 

courgettesoep/ broccolisoep courgette soep

Benodigdheden
2 courgettes
1 stronk broccoli
Sjalotje
Knoflook
groentebouillon. 

1. Snijd de sjalot en knoflook in stukjes en bak ze aan in de pan.
2. Snijd courgettes en broccoli in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Laat even doorbakken.
3. Voeg vervolgens  1,5 liter water toe en laat zachtjes 20 minuten doorkoken.
4. Voeg groentebouillon toe en evt. verse kruiden naar smaak. Pureer de soep met de staafmixer.

 

 Champignonsoep Champignonsoep

Benodigdheden
250 gram kastanjechampignons
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
1 eetlepel olie
4 dl groentebouillon 

1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
2. Maak de knoflook schoon en snijd deze klein.
3. Was de peterselie. Hak de steeltjes grof en snijd de blaadjes klein.
4. Fruit de  knoflook en de peterseliesteeltjes met wat peper in de olie glazig.
5. Bak de champignons mee.
6. Voeg de bouillon toe en laat dit 5 minuten koken.
7. Roer er de peterselieblaadjes door.

 

Spinaziesoep spinaziesoep

Benodigdheden
1 ei
200 gram spinazie
1 sjalotje
¾ eetlepel vloeibare margarine
3 dl groentebouillon 

1. Kook het ei in 9 minuten hard.
2. Was de spinazie.
3. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
4. Fruit de sjalot in olie met wat peper glazig.
5. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
6. Giet er de bouillon bij en kook de spinazie in een paar minuten gaar.
7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
8. Pel het ei en hak het klein.