Downloads

Handige tools en tips voor afvallen

Zonder gedoe goed van start met jouw FormaFast dieet

Ben je net begonnen met een van onze diëten, of ben je al even onderweg? Dan weet je misschien al: het is fijn als je alles op één plek kunt vinden. Geen eindeloze zoektochten naar ingrediëntenlijsten of het weekmenu dat je net kwijt bent. Daarom hebben we deze pagina voor je gemaakt.

Hier vind je alles wat handig is tijdens jouw traject. Van een overzichtelijke brochure tot recepten die écht haalbaar zijn op drukke dagen. Alles bij elkaar verzameld zodat jij het jezelf makkelijker maakt. Want laten we eerlijk zijn – volhouden wordt een stuk eenvoudiger als je niet alles zelf hoeft uit te zoeken.

Wat vind je hier?

  • De officiële brochure van het FormaFast dieet: Wil je nog even rustig nalezen hoe het dieet werkt? Of ben je benieuwd waar je precies op moet letten? Hier vind je het hele verhaal overzichtelijk uitgelegd.
  • De productcatalogus: Een handig naslagwerk met alle producten die je kunt gebruiken tijdens het dieet. Zo weet je precies wat er beschikbaar is en wat bij jouw smaak en ritme past.
  • Recepten die passen binnen jouw dagtotaal: In het receptenblok vind je inspiratie voor elk moment van de dag. Van een frisse shake in de ochtend tot een warme maaltijd in de avond. Allemaal eenvoudig te maken met toegestane ingrediënten.
  • Lijsten met toegestane producten: Wat mag je nu eigenlijk allemaal eten tijdens het dieet? In de accordeons zie je per categorie (zoals groenten, vlees of fruit) wat binnen je plan past. Ideaal als je in de supermarkt staat of even snel wilt checken of iets ‘mag’.
  • Algemene voorwaarden en herroeping: Voor als je iets wilt terugzoeken of je bestelling wilt aanpassen. Alles juridisch netjes geregeld en makkelijk te vinden.

Neem de tijd om rond te kijken. Download wat je nodig hebt. En weet: je hoeft het niet perfect te doen – gewoon bewust kiezen is al een mooie stap. Heb je vragen of mis je iets op deze pagina? Laat het ons gerust weten.

Tip: voeg deze pagina toe aan je favorieten zodat je ’m snel terugvindt wanneer je weer een maaltijd gaat plannen of even een steuntje nodig hebt.


Downloads

Hieronder vind je een lijst met een aantal handige documenten die je kan downloaden. Zo kan je hier terecht voor meer informatie over het FormaFast dieet, een overzicht van de toegestane groenten, fruit, snacks, vlees, vis, vleesvervangers, pasta, aardappelen en rijst.

Download
Download
Download
Download
Download
Download
Download
Download

Handige tools voor het 1200 kcal dieet

Benieuwd wat je allemaal mag eten tijdens het 1200 kcal dieet? Klik dan op de knoppen hieronder voor een handig overzicht van gezonde producten die je tijdens én na het dieet kunt gebruiken. En wil je weten hoeveel calorieën jouw maaltijd precies bevat? Gebruik dan onze calorieën teller en stel eenvoudig jouw ideale recept samen.

Recepten om snel af te vallen!

Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om iets gezonds op tafel te zetten. In deze accordeon vind je recepten die passen binnen het 1200 kcal dieet en die je helpen om bewuste keuzes te maken. Denk aan een romige bloemkoolsoep, een frisse omelet met groente of een snelle salade met kip en avocado. Makkelijk te maken, voedzaam en vooral lekker. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets goeds wilt eten. Klik op de accordeon hieronder en laat je inspireren.

▾  Receptenlijst

Mediterraanse keuken

▾ Avondeten: kip-pompoenpan met rucola en parmezaan

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 20 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: 544
  • Eiwitten: 31 g
  • Koolhydraten: 36 g
  • Vetten: 25 g

Ingrediënten

  • 125 g kipfilet
  • 150 g pompoenblokjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 1 tl olijfolie
  • 2 stuks rijstwafels – verkruimeld
  • 30 g 20+ kaas of Parmezaan
  • 50 g rucola
  • Peper, Italiaanse kruiden, tijm of oregano naar smaak
  • Klein kneepje citroensap (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Bak de kipfilet: Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin in een theelepel olijfolie met peper en Italiaanse kruiden.
  2. Voeg groenten toe: Voeg de gesnipperde rode ui, knoflook (optioneel) en pompoenblokjes toe. Roerbak 8-10 minuten tot alles gaar en licht gekaramelliseerd is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
  3. Rijstwafelcrunch: Verkruimel de rijstwafels en meng kort door de groenten voor een krokante bite.
  4. Afmaken: Haal de pan van het vuur en roer de rucola en geraspte kaas erdoor. Laat de rucola iets slinken en besprenkel eventueel met citroensap.
  5. Serveer: Schep het gerecht op een bord en bestrooi met extra peper of tijm.
▾ Lunch: salade met tonijn, ei en geroosterde groenten

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 15 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: 543
  • Eiwitten: 31 g
  • Koolhydraten: 36 g
  • Vetten: 25 g

Ingrediënten

  • 120 g tonijn (in water)
  • 1 gekookt ei
  • 75 g geroosterde paprika
  • 75 g courgette, in plakjes
  • 75 g aubergine, in blokjes
  • 50 g tomaat, in partjes
  • 50 g ijsbergsla of veldsla
  • 2 stuks rijstwafels, verkruimeld
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap of azijn
  • Kruiden: oregano, basilicum, tijm, zwarte peper
  • Optioneel: verse peterselie of rucola als topping

Bereidingswijze

  1. Rooster de groenten: Bak de courgette, paprika en aubergine kort in een pan tot lichtbruin. Laat iets afkoelen.
  2. Stel de salade samen: Meng sla, tomaat, tonijn, het gekookte ei (in partjes) en de geroosterde groenten.
  3. Maak de dressing: Klop olijfolie met citroensap en kruiden tot een simpele dressing.
  4. Voeg crunch toe: Verkruimel de rijstwafels over de salade voor extra bite.
  5. Serveer: Serveer op een bord met extra topping (zoals 20+ kaas) indien gewenst.
▾ Ontbijt: mediterrane kom met ei, groenten, yoghurt en fruit

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 10 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: ±544
  • Eiwitten: ±31 g
  • Koolhydraten: ±36 g
  • Vetten: ±25 g

Ingrediënten

  • 1 gekookt ei
  • 150 g magere kwark
  • 2 stuks beschuit
  • 50 gram druiven of 50 g vers fruit
  • 30 g 20+ kaas
  • 1 el lijnzaadolie

Bereidingswijze

  1. Kook het ei, pel en snijd in plakjes.
  2. Beleg de beschuit met plakjes 20+ kaas en ei, bestrooi met peper of paprikapoeder.
  3. Schep de kwark in een schaaltje en roer er de druiven of ander stukjes vers fruit doorheen.
  4. Voeg 1 el lijnzaadolie toe voor een romige structuur.
  5. Serveer samen op een plankje of bord.

Variatietips

  • Vervang lijnzaadolie door een handje zonnebloempitten (±15 g) voor extra crunch.
  • Ruil het ei in voor 30 g extra kwark voor een zuivelontbijt.

Aziatische keuken

▾ Avondeten: runderreepjes met groente, ei en gebakken sperziebonen

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 20 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: 544
  • Eiwitten: 31 g
  • Koolhydraten: 36 g
  • Vetten: 25 g

Ingrediënten

  • 100 g runderbaklappen
  • 1 gekookt ei
  • 100 g sperziebonen
  • 75 g wortel, in dunne reepjes
  • 50 g paprika
  • 50 g courgette
  • 1 tl geraspte gember (optioneel)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 cracker
  • 1 el olijfolie
  • Peper, chilivlokken, kurkuma of paprikapoeder
  • 1 el azijn of citroensap (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Bereid het ei: Kook het ei, pel en halveer.
  2. Bak de runderreepjes: Snijd de runderbaklappen in reepjes, kruid met peper, paprikapoeder en (optioneel) gember. Bak in ½ el olijfolie op hoog vuur tot ze bruin en gaar zijn. Zet apart.
  3. Roerbak de groenten: Verhit de overige ½ el olijfolie in een pan en bak de knoflook, wortel, sperziebonen, paprika en courgette 4-6 minuten tot beetgaar. Breng op smaak met chili en azijn.
  4. Voeg crunch toe: Verkruimel de cracker en meng deze kort door de groenten.
  5. Serveer: Schep de groenten op een bord, leg de runderreepjes en het ei erbovenop, en garneer met verse kruiden.
▾ Lunch: kalkoenreepjes met sperziebonen, wortel en knoflook-sojadressing

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 15 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: 543
  • Eiwitten: 31 g
  • Koolhydraten: 36 g
  • Vetten: 25 g

Ingrediënten

  • 100 g kalkoenreepjes
  • 100 g sperziebonen
  • 75 g wortel, in dunne reepjes
  • 75 g paprika, in blokjes
  • 50 g taugé
  • 1 cracker
  • 50 g watermeloen/ananas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn of citroensap
  • 1 tl geraspte gember of gemberpoeder
  • Peper, knoflookpoeder of vers, chilivlokken naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bak de kalkoenreepjes: Bak de kalkoenreepjes in ½ el olijfolie met wat peper, gember en knoflook. Zet opzij.
  2. Kook of roerbak de sperziebonen: Kook of roerbak de sperziebonen ongeveer 6 minuten tot beetgaar. Voeg de wortel en paprika toe en bak kort mee.
  3. Meng de groenten: Meng alle groenten met de taugé in een kom.
  4. Maak de dressing: Meng ½ el olijfolie, citroensap, knoflook en gember.
  5. Combineer: Schep de kalkoenreepjes en de dressing door de groenten.
  6. Serveer: Serveer met de cracker en de watermeloen/ananas.
▾ Ontbijt: ontbijtbowl met yoghurt, wortel, komkommer en ananas

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 5 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: 544
  • Eiwitten: 31 g
  • Koolhydraten: 36 g
  • Vetten: 25 g

Ingrediënten

  • 150 g magere yoghurt
  • 50 g wortel, geraspt
  • 50 g komkommer, in blokjes
  • 1 tl citroensap of rijstazijn
  • Peper, gemberpoeder of een vleugje chilivlokken (optioneel)
  • 125 g ananas, in stukjes
  • 1 el rozijnen (20 g)
  • 2 stuks pepsels (≈10 g)
  • 1 el olijfolie, gemengd met citroen & peper als dressing
  • 15 g walnoten of zonnebloempitten

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten: Meng de geraspte wortel en komkommer met citroensap, peper en een el olijfolie tot een frisse salade.
  2. Zuivelbasis: Schep de yoghurt in een kom en meng er de rozijnen door.
  3. Opdienen: Verdeel de salade aan één kant van een kom en leg de ananasstukjes aan de andere kant.
  4. Crunch toevoegen: Voeg de pepsels toe voor een krokante bite, of verkruimel ze erover.
  5. Dressing: Besprenkel met de rest van de olie-citroenmix.

Nederlandse keuken

▾ Avondeten: varkensfilet met geroerbakte spruitjes, wortel en bloemkoolpuree

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 25 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: 543
  • Eiwitten: 31 g
  • Koolhydraten: 36 g
  • Vetten: 25 g

Ingrediënten

  • 100 g varkensfilet
  • 100 g spruiten, gehalveerd
  • 75 g wortel, in reepjes
  • 200 g bloemkool
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 1 el lijnzaadolie
  • 1 tl mosterd of 1 tl azijn (voor bij de bloemkoolpuree of dressing)
  • Kruiden: peper, nootmuskaat, tijm, paprikapoeder
  • 1 cracker (10 g)
  • 1 mandarijn

Bereidingswijze

  1. Bak de varkensfilet: Kruid de filet met peper, paprikapoeder en tijm. Verhit ½ el olie in een pan en bak de filet 3-4 minuten per kant tot goudbruin en gaar. Laat rusten onder folie.
  2. Roerbak de spruiten en wortel: Verhit ½ el olie in een wok of pan en roerbak de spruiten en wortel ongeveer 8 minuten tot ze beetgaar en licht gekaramelliseerd zijn. Voeg eventueel wat knoflook toe.
  3. Maak bloemkoolpuree: Kook de bloemkool ongeveer 10 minuten zacht, giet af en pureer met een snufje nootmuskaat, peper, 1 tl mosterd en een scheutje kookvocht tot een romige puree.
  4. Mandarijn: Pel de mandarijn

Serveeridee

Leg de bloemkoolpuree als basis op een bord, leg daarop de in plakjes gesneden varkensfilet en garneer met de geroerbakte spruitjes en wortel. Serveer met de cracker en een beetje mosterd als dressing.

▾ Lunch: runderrosbief, wortel-komkommersalade en beschuit

Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 10 minuten


Voedingswaarde

  • Kcal: ±544
  • Eiwitten: ±31 g
  • Koolhydraten: ±36 g
  • Vetten: ±25 g

Ingrediënten

  • 100 g runderrosbief (koud, dun gesneden)
  • 30 g 20+ kaas (plakjes of blokjes)
  • 75 g wortel, geraspt
  • 50 g komkommer, in plakjes
  • 50 g ijsbergsla of kropsla
  • 1 tl lijnzaadolie
  • 1 tl azijn, peper, mosterd (optioneel)
  • 2 stuks beschuit
  • 1 el rozijnen (20 g) of 50 g fruit (zoals perzik of appel)
  • Bereidingswijze

    1. Bereid de rauwkostsalade: Meng wortel, komkommer en sla met lijnzaadolie, azijn, peper en eventueel een likje mosterd.
    2. Beleg de beschuiten: Leg plakjes runderrosbief en eventueel een plakje 20+ kaas op de beschuiten.
    3. Serveer ernaast: Serveer de salade en een lepeltje rozijnen of fruit voor een frisse bite.
    4. Maak het af: Voeg eventueel wat augurk toe voor een extra accent.
    ▾ Ontbijtplank met ei, beschuit, kwark en fruit

    Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 10 minuten


    Voedingswaarde

    • Kcal: ±544
    • Eiwitten: ±31 g
    • Koolhydraten: ±36 g
    • Vetten: ±25 g

    Ingrediënten

  • 1 gekookt ei
  • 150 g magere kwark
  • 2 stuks beschuit
  • 1 mandarijn of 50 g vers fruit
  • 30 g 20+ kaas
  • 1 el lijnzaadolie
  • Bereidingswijze

    1. Kook het ei, pel en snijd in plakjes.
    2. Beleg de beschuit met plakjes 20+ kaas en het ei. Strooi er eventueel wat peper of paprikapoeder over.
    3. Schep de kwark in een schaaltje, pel de mandarijn en snij deze in partjes of eventueel andere stukjes vers fruit doorheen.
    4. Voeg 1 el lijnzaadolie toe voor een romige, zachte structuur.
    5. Serveer alles samen op een plankje of bord – klaar binnen 10 minuten!

    Variatietips

    • Geen fan van lijnzaadolie in je kwark? Vervang door een handje zonnebloempitten (±15 g) voor dezelfde vetten en crunch.
    • Ruil het ei in voor 30 g extra kwark als je liever een zuivelontbijt eet.
    ▾  Bekijk: zelf gezonde snacks maken
    ▾ 1. Gekookt ei + 20+ kaas + augurk + tomaatjes

    Voedingswaarde: ±272 kcal / 16 g eiwit / 17 g koolhydraten / 15 g vet


    Ingrediënten

    • 1 gekookt ei
    • 30 g 20+ kaas
    • 2 grote augurken
    • 100 g cherrytomaatjes
    • 1 tl mosterd of azijn
    ▾ 2. Kwark met fruit en zonnebloempitten

    Voedingswaarde: ±274 kcal / 20 g eiwit / 20 g koolhydraten / 12 g vet


    Ingrediënten

    • 150 g magere kwark
    • 50 g aardbeien of frambozen
    • 1 el rozijnen (20 g)
    • 15 g zonnebloempitten
    ▾ 3. Koude rosbiefrolletjes met wortel & cracker

    Voedingswaarde: ±271 kcal / 19 g eiwit / 18 g koolhydraten / 13 g vet


    Ingrediënten

    • 75 g runderrosbief
    • 75 g wortel, julienne
    • 1 cracker
    • 1 el olijfolie (als dressing)
    ▾ 4. Magere yoghurt met granenbiscuit en perzik

    Voedingswaarde: ±272 kcal / 16 g eiwit / 22 g koolhydraten / 10 g vet


    Ingrediënten

    • 150 g magere yoghurt
    • 1 granenbiscuit
    • 50 g perzik (in stukjes)
    • Plak honingmeloen
    ▾ 5. Kalkoenreepjes met wortel-komkommersalade + rijstwafel

    Voedingswaarde: ±273 kcal / 23 g eiwit / 15 g koolhydraten / 14 g vet


    Ingrediënten

    • 100 g kalkoenreepjes
    • 50 g wortel
    • 50 g komkommer
    • 1 rijstwafel
    • 1 el olijfolie (over de salade)
    ▾ 6. 20+ kaasblokjes met augurk, paprika en soepstengels

    Voedingswaarde: ±272 kcal / 15 g eiwit / 22 g koolhydraten / 13 g vet


    Ingrediënten

    • 30 g 20+ kaas
    • 2 augurken
    • 50 g paprika
    • 3 soepstengels
    ▾ 7. Koud gebakken kipfilet met bloemkool en wortelhummus

    Voedingswaarde: ±270 kcal / 26 g eiwit / 14 g koolhydraten / 12 g vet


    Ingrediënten

    • 100 g gebakken kipfilet
    • 100 g bloemkool (rauw of gestoomd)
    • 75 g wortel, gepureerd met 1 tl olijfolie
    ▾ 8. Spinaziesalade met gekookt ei, wortel en dressing

    Voedingswaarde: ±273 kcal / 13 g eiwit / 20 g koolhydraten / 14 g vet


    Ingrediënten

    • 50 g spinazie
    • 75 g wortel, geraspt
    • 1 gekookt ei
    • 1 el olijfolie + citroensap
    • 1 el rozijnen
    ▾ 9. Hartige snackrol met runderrosbief, augurk en mosterd

    Voedingswaarde: ±272 kcal / 18 g eiwit / 18 g koolhydraten / 14 g vet


    Ingrediënten

    • 75 g runderrosbief, koud, dunne plakjes
    • 2 augurken (in de lengte gehalveerd)
    • 1 tl mosterd
    • 1 cracker of 2 soepstengels (±10 g)
    • kwart komkommer (reepjes)
    ▾ 10. Bosbessen-yoghurt met walnoten en speculaasje

    Voedingswaarde: ±272 kcal / 15 g eiwit / 20 g koolhydraten / 13 g vet


    Ingrediënten

    • 150 g magere yoghurt
    • 50 g bosbessen
    • 10 g walnoten
    • 1 speculaasje (14 g)

    Calorieën teller voor recepten

    Gebruik deze handige tool om snel te berekenen hoeveel calorieën jouw zelfgemaakte recept bevat. Voeg eenvoudig je ingrediënten toe, kies het gewicht in grammen en ontdek direct het totaal aantal kcal. Zo houd je moeiteloos controle over je dagelijkse inname en maak je bewuste keuzes binnen het 1200 calorieën dieet.

    Ingrediënt Gram Kcal
    - -