Zonder gedoe goed van start met jouw FormaFast dieet
Ben je net begonnen met een van onze diëten, of ben je al even onderweg? Dan weet je misschien al: het is fijn als je alles op één plek kunt vinden. Geen eindeloze zoektochten naar ingrediëntenlijsten of het weekmenu dat je net kwijt bent. Daarom hebben we deze pagina voor je gemaakt.
Hier vind je alles wat handig is tijdens jouw traject. Van een overzichtelijke brochure tot recepten die écht haalbaar zijn op drukke dagen. Alles bij elkaar verzameld zodat jij het jezelf makkelijker maakt. Want laten we eerlijk zijn – volhouden wordt een stuk eenvoudiger als je niet alles zelf hoeft uit te zoeken.
Wat vind je hier?
De officiële brochure van het FormaFast dieet: Wil je nog even rustig nalezen hoe het dieet werkt? Of ben je benieuwd waar je precies op moet letten? Hier vind je het hele verhaal overzichtelijk uitgelegd.
De productcatalogus: Een handig naslagwerk met alle producten die je kunt gebruiken tijdens het dieet. Zo weet je precies wat er beschikbaar is en wat bij jouw smaak en ritme past.
Recepten die passen binnen jouw dagtotaal: In het receptenblok vind je inspiratie voor elk moment van de dag. Van een frisse shake in de ochtend tot een warme maaltijd in de avond. Allemaal eenvoudig te maken met toegestane ingrediënten.
Lijsten met toegestane producten: Wat mag je nu eigenlijk allemaal eten tijdens het dieet? In de accordeons zie je per categorie (zoals groenten, vlees of fruit) wat binnen je plan past. Ideaal als je in de supermarkt staat of even snel wilt checken of iets ‘mag’.
Algemene voorwaarden en herroeping: Voor als je iets wilt terugzoeken of je bestelling wilt aanpassen. Alles juridisch netjes geregeld en makkelijk te vinden.
Neem de tijd om rond te kijken. Download wat je nodig hebt. En weet: je hoeft het niet perfect te doen – gewoon bewust kiezen is al een mooie stap. Heb je vragen of mis je iets op deze pagina? Laat het ons gerust weten.
Tip: voeg deze pagina toe aan je favorieten zodat je ’m snel terugvindt wanneer je weer een maaltijd gaat plannen of even een steuntje nodig hebt.
Hieronder vind je een lijst met een aantal handige documenten die je kan downloaden. Zo kan je hier terecht voor meer informatie over het FormaFast dieet, een overzicht van de toegestane groenten, fruit, snacks, vlees, vis, vleesvervangers, pasta, aardappelen en rijst.
Benieuwd wat je allemaal mag eten tijdens het 1200 kcal dieet? Klik dan op de knoppen hieronder voor een handig overzicht van gezonde producten die je tijdens én na het dieet kunt gebruiken. En wil je weten hoeveel calorieën jouw maaltijd precies bevat? Gebruik dan onze calorieën teller en stel eenvoudig jouw ideale recept samen.
Recepten om snel af te vallen!
Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om iets gezonds op tafel te zetten. In deze accordeon vind je recepten die passen binnen het 1200 kcal dieet en die je helpen om bewuste keuzes te maken. Denk aan een romige bloemkoolsoep, een frisse omelet met groente of een snelle salade met kip en avocado. Makkelijk te maken, voedzaam en vooral lekker. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets goeds wilt eten. Klik op de accordeon hieronder en laat je inspireren.
▾ Receptenlijst
Mediterraanse keuken
▾ Avondeten: kip-pompoenpan met rucola en parmezaan
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 20 minuten
Voedingswaarde
Kcal: 544
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 25 g
Ingrediënten
125 g kipfilet
150 g pompoenblokjes
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook (optioneel)
1 tl olijfolie
2 stuks rijstwafels – verkruimeld
30 g 20+ kaas of Parmezaan
50 g rucola
Peper, Italiaanse kruiden, tijm of oregano naar smaak
Klein kneepje citroensap (optioneel)
Bereidingswijze
Bak de kipfilet: Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin in een theelepel olijfolie met peper en Italiaanse kruiden.
Voeg groenten toe: Voeg de gesnipperde rode ui, knoflook (optioneel) en pompoenblokjes toe. Roerbak 8-10 minuten tot alles gaar en licht gekaramelliseerd is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Rijstwafelcrunch: Verkruimel de rijstwafels en meng kort door de groenten voor een krokante bite.
Afmaken: Haal de pan van het vuur en roer de rucola en geraspte kaas erdoor. Laat de rucola iets slinken en besprenkel eventueel met citroensap.
Serveer: Schep het gerecht op een bord en bestrooi met extra peper of tijm.
▾ Lunch: salade met tonijn, ei en geroosterde groenten
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 15 minuten
Voedingswaarde
Kcal: 543
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 25 g
Ingrediënten
120 g tonijn (in water)
1 gekookt ei
75 g geroosterde paprika
75 g courgette, in plakjes
75 g aubergine, in blokjes
50 g tomaat, in partjes
50 g ijsbergsla of veldsla
2 stuks rijstwafels, verkruimeld
1 el olijfolie
1 el citroensap of azijn
Kruiden: oregano, basilicum, tijm, zwarte peper
Optioneel: verse peterselie of rucola als topping
Bereidingswijze
Rooster de groenten: Bak de courgette, paprika en aubergine kort in een pan tot lichtbruin. Laat iets afkoelen.
Stel de salade samen: Meng sla, tomaat, tonijn, het gekookte ei (in partjes) en de geroosterde groenten.
Maak de dressing: Klop olijfolie met citroensap en kruiden tot een simpele dressing.
Voeg crunch toe: Verkruimel de rijstwafels over de salade voor extra bite.
Serveer: Serveer op een bord met extra topping (zoals 20+ kaas) indien gewenst.
▾ Ontbijt: mediterrane kom met ei, groenten, yoghurt en fruit
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 10 minuten
Voedingswaarde
Kcal: ±544
Eiwitten: ±31 g
Koolhydraten: ±36 g
Vetten: ±25 g
Ingrediënten
1 gekookt ei
150 g magere kwark
2 stuks beschuit
50 gram druiven of 50 g vers fruit
30 g 20+ kaas
1 el lijnzaadolie
Bereidingswijze
Kook het ei, pel en snijd in plakjes.
Beleg de beschuit met plakjes 20+ kaas en ei, bestrooi met peper of paprikapoeder.
Schep de kwark in een schaaltje en roer er de druiven of ander stukjes vers fruit doorheen.
Voeg 1 el lijnzaadolie toe voor een romige structuur.
Serveer samen op een plankje of bord.
Variatietips
Vervang lijnzaadolie door een handje zonnebloempitten (±15 g) voor extra crunch.
Ruil het ei in voor 30 g extra kwark voor een zuivelontbijt.
Aziatische keuken
▾ Avondeten: runderreepjes met groente, ei en gebakken sperziebonen
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 20 minuten
Voedingswaarde
Kcal: 544
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 25 g
Ingrediënten
100 g runderbaklappen
1 gekookt ei
100 g sperziebonen
75 g wortel, in dunne reepjes
50 g paprika
50 g courgette
1 tl geraspte gember (optioneel)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 cracker
1 el olijfolie
Peper, chilivlokken, kurkuma of paprikapoeder
1 el azijn of citroensap (optioneel)
Bereidingswijze
Bereid het ei: Kook het ei, pel en halveer.
Bak de runderreepjes: Snijd de runderbaklappen in reepjes, kruid met peper, paprikapoeder en (optioneel) gember. Bak in ½ el olijfolie op hoog vuur tot ze bruin en gaar zijn. Zet apart.
Roerbak de groenten: Verhit de overige ½ el olijfolie in een pan en bak de knoflook, wortel, sperziebonen, paprika en courgette 4-6 minuten tot beetgaar. Breng op smaak met chili en azijn.
Voeg crunch toe: Verkruimel de cracker en meng deze kort door de groenten.
Serveer: Schep de groenten op een bord, leg de runderreepjes en het ei erbovenop, en garneer met verse kruiden.
▾ Lunch: kalkoenreepjes met sperziebonen, wortel en knoflook-sojadressing
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 15 minuten
Voedingswaarde
Kcal: 543
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 25 g
Ingrediënten
100 g kalkoenreepjes
100 g sperziebonen
75 g wortel, in dunne reepjes
75 g paprika, in blokjes
50 g taugé
1 cracker
50 g watermeloen/ananas
1 el olijfolie
1 el azijn of citroensap
1 tl geraspte gember of gemberpoeder
Peper, knoflookpoeder of vers, chilivlokken naar smaak
Bereidingswijze
Bak de kalkoenreepjes: Bak de kalkoenreepjes in ½ el olijfolie met wat peper, gember en knoflook. Zet opzij.
Kook of roerbak de sperziebonen: Kook of roerbak de sperziebonen ongeveer 6 minuten tot beetgaar. Voeg de wortel en paprika toe en bak kort mee.
Meng de groenten: Meng alle groenten met de taugé in een kom.
Maak de dressing: Meng ½ el olijfolie, citroensap, knoflook en gember.
Combineer: Schep de kalkoenreepjes en de dressing door de groenten.
Serveer: Serveer met de cracker en de watermeloen/ananas.
▾ Ontbijt: ontbijtbowl met yoghurt, wortel, komkommer en ananas
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 5 minuten
Voedingswaarde
Kcal: 544
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 25 g
Ingrediënten
150 g magere yoghurt
50 g wortel, geraspt
50 g komkommer, in blokjes
1 tl citroensap of rijstazijn
Peper, gemberpoeder of een vleugje chilivlokken (optioneel)
125 g ananas, in stukjes
1 el rozijnen (20 g)
2 stuks pepsels (≈10 g)
1 el olijfolie, gemengd met citroen & peper als dressing
15 g walnoten of zonnebloempitten
Bereidingswijze
Bereid de groenten: Meng de geraspte wortel en komkommer met citroensap, peper en een el olijfolie tot een frisse salade.
Zuivelbasis: Schep de yoghurt in een kom en meng er de rozijnen door.
Opdienen: Verdeel de salade aan één kant van een kom en leg de ananasstukjes aan de andere kant.
Crunch toevoegen: Voeg de pepsels toe voor een krokante bite, of verkruimel ze erover.
Dressing: Besprenkel met de rest van de olie-citroenmix.
Nederlandse keuken
▾ Avondeten: varkensfilet met geroerbakte spruitjes, wortel en bloemkoolpuree
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 25 minuten
Voedingswaarde
Kcal: 543
Eiwitten: 31 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 25 g
Ingrediënten
100 g varkensfilet
100 g spruiten, gehalveerd
75 g wortel, in reepjes
200 g bloemkool
1 teentje knoflook (optioneel)
1 el lijnzaadolie
1 tl mosterd of 1 tl azijn (voor bij de bloemkoolpuree of dressing)
Kruiden: peper, nootmuskaat, tijm, paprikapoeder
1 cracker (10 g)
1 mandarijn
Bereidingswijze
Bak de varkensfilet: Kruid de filet met peper, paprikapoeder en tijm. Verhit ½ el olie in een pan en bak de filet 3-4 minuten per kant tot goudbruin en gaar. Laat rusten onder folie.
Roerbak de spruiten en wortel: Verhit ½ el olie in een wok of pan en roerbak de spruiten en wortel ongeveer 8 minuten tot ze beetgaar en licht gekaramelliseerd zijn. Voeg eventueel wat knoflook toe.
Maak bloemkoolpuree: Kook de bloemkool ongeveer 10 minuten zacht, giet af en pureer met een snufje nootmuskaat, peper, 1 tl mosterd en een scheutje kookvocht tot een romige puree.
Mandarijn: Pel de mandarijn
Serveeridee
Leg de bloemkoolpuree als basis op een bord, leg daarop de in plakjes gesneden varkensfilet en garneer met de geroerbakte spruitjes en wortel. Serveer met de cracker en een beetje mosterd als dressing.
▾ Lunch: runderrosbief, wortel-komkommersalade en beschuit
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 10 minuten
Voedingswaarde
Kcal: ±544
Eiwitten: ±31 g
Koolhydraten: ±36 g
Vetten: ±25 g
Ingrediënten
100 g runderrosbief (koud, dun gesneden)
30 g 20+ kaas (plakjes of blokjes)
75 g wortel, geraspt
50 g komkommer, in plakjes
50 g ijsbergsla of kropsla
1 tl lijnzaadolie
1 tl azijn, peper, mosterd (optioneel)
2 stuks beschuit
1 el rozijnen (20 g) of 50 g fruit (zoals perzik of appel)
Bereidingswijze
Bereid de rauwkostsalade: Meng wortel, komkommer en sla met lijnzaadolie, azijn, peper en eventueel een likje mosterd.
Beleg de beschuiten: Leg plakjes runderrosbief en eventueel een plakje 20+ kaas op de beschuiten.
Serveer ernaast: Serveer de salade en een lepeltje rozijnen of fruit voor een frisse bite.
Maak het af: Voeg eventueel wat augurk toe voor een extra accent.
▾ Ontbijtplank met ei, beschuit, kwark en fruit
Portie: 1 persoon | Bereidingstijd: ± 10 minuten
Voedingswaarde
Kcal: ±544
Eiwitten: ±31 g
Koolhydraten: ±36 g
Vetten: ±25 g
Ingrediënten
1 gekookt ei
150 g magere kwark
2 stuks beschuit
1 mandarijn of 50 g vers fruit
30 g 20+ kaas
1 el lijnzaadolie
Bereidingswijze
Kook het ei, pel en snijd in plakjes.
Beleg de beschuit met plakjes 20+ kaas en het ei. Strooi er eventueel wat peper of paprikapoeder over.
Schep de kwark in een schaaltje, pel de mandarijn en snij deze in partjes of eventueel andere stukjes vers fruit doorheen.
Voeg 1 el lijnzaadolie toe voor een romige, zachte structuur.
Serveer alles samen op een plankje of bord – klaar binnen 10 minuten!
Variatietips
Geen fan van lijnzaadolie in je kwark? Vervang door een handje zonnebloempitten (±15 g) voor dezelfde vetten en crunch.
Ruil het ei in voor 30 g extra kwark als je liever een zuivelontbijt eet.
▾ Bekijk: zelf gezonde snacks maken
▾ 1. Gekookt ei + 20+ kaas + augurk + tomaatjes
Voedingswaarde: ±272 kcal / 16 g eiwit / 17 g koolhydraten / 15 g vet
Ingrediënten
1 gekookt ei
30 g 20+ kaas
2 grote augurken
100 g cherrytomaatjes
1 tl mosterd of azijn
▾ 2. Kwark met fruit en zonnebloempitten
Voedingswaarde: ±274 kcal / 20 g eiwit / 20 g koolhydraten / 12 g vet
Ingrediënten
150 g magere kwark
50 g aardbeien of frambozen
1 el rozijnen (20 g)
15 g zonnebloempitten
▾ 3. Koude rosbiefrolletjes met wortel & cracker
Voedingswaarde: ±271 kcal / 19 g eiwit / 18 g koolhydraten / 13 g vet
Ingrediënten
75 g runderrosbief
75 g wortel, julienne
1 cracker
1 el olijfolie (als dressing)
▾ 4. Magere yoghurt met granenbiscuit en perzik
Voedingswaarde: ±272 kcal / 16 g eiwit / 22 g koolhydraten / 10 g vet
Ingrediënten
150 g magere yoghurt
1 granenbiscuit
50 g perzik (in stukjes)
Plak honingmeloen
▾ 5. Kalkoenreepjes met wortel-komkommersalade + rijstwafel
Voedingswaarde: ±273 kcal / 23 g eiwit / 15 g koolhydraten / 14 g vet
Ingrediënten
100 g kalkoenreepjes
50 g wortel
50 g komkommer
1 rijstwafel
1 el olijfolie (over de salade)
▾ 6. 20+ kaasblokjes met augurk, paprika en soepstengels
Voedingswaarde: ±272 kcal / 15 g eiwit / 22 g koolhydraten / 13 g vet
Ingrediënten
30 g 20+ kaas
2 augurken
50 g paprika
3 soepstengels
▾ 7. Koud gebakken kipfilet met bloemkool en wortelhummus
Voedingswaarde: ±270 kcal / 26 g eiwit / 14 g koolhydraten / 12 g vet
Ingrediënten
100 g gebakken kipfilet
100 g bloemkool (rauw of gestoomd)
75 g wortel, gepureerd met 1 tl olijfolie
▾ 8. Spinaziesalade met gekookt ei, wortel en dressing
Voedingswaarde: ±273 kcal / 13 g eiwit / 20 g koolhydraten / 14 g vet
Ingrediënten
50 g spinazie
75 g wortel, geraspt
1 gekookt ei
1 el olijfolie + citroensap
1 el rozijnen
▾ 9. Hartige snackrol met runderrosbief, augurk en mosterd
Voedingswaarde: ±272 kcal / 18 g eiwit / 18 g koolhydraten / 14 g vet
Ingrediënten
75 g runderrosbief, koud, dunne plakjes
2 augurken (in de lengte gehalveerd)
1 tl mosterd
1 cracker of 2 soepstengels (±10 g)
kwart komkommer (reepjes)
▾ 10. Bosbessen-yoghurt met walnoten en speculaasje
Voedingswaarde: ±272 kcal / 15 g eiwit / 20 g koolhydraten / 13 g vet
Ingrediënten
150 g magere yoghurt
50 g bosbessen
10 g walnoten
1 speculaasje (14 g)
Calorieën teller voor recepten
Gebruik deze handige tool om snel te berekenen hoeveel calorieën jouw zelfgemaakte recept bevat. Voeg eenvoudig je ingrediënten toe, kies het gewicht in grammen en ontdek direct het totaal aantal kcal. Zo houd je moeiteloos controle over je dagelijkse inname en maak je bewuste keuzes binnen het 1200 calorieën dieet.