Wist je dat het heel goed mogelijk is om gezonder te bakken? Bekijk dit heerlijk recept voor een key lime pie zodat ook jij suikervrij kunt bakken met Sukrin. Bekijk het recept:
Als je gek bent op citrusvruchten dan is een key lime pie een echte aanrader. Het is heerlijk fris van smaak, terwijl de Sukrin er ook een zoet tintje aan geeft. De taart stamt af van de Florida Keys. Het zijn een paar eilandjes helemaal onderaan in Florida. Daar groeit een speciale soort limoenen die extra zoet zijn. Gelukkig (of misschien wel helaas) hoef je voor dit recept niet helemaal naar Florida om limoenen te halen. We gebruiken in dit recept gewoon de limoenen die je in de supermarkt kunt halen. Dat maakt hem gelukkig niet minder lekker!
Suikervrij bakken met Sukrin
Sukrin is een natuurlijke suikervervanger. Het is gemaakt van erythritol. Deze natuurlijke zoetstof bevat bijna geen calorieën en is 0,6 tot 0,8 keer zo zoet als suiker. Sukrin is ideaal voor mensen met diabetes of voor mensen die graag suikervrij willen eten. Zo verminder je al veel calorieën door alleen je suiker te vervangen. Het merk heeft niet alleen suikervervangers, maar heeft ook van nature glutenvrije en vetarme meelproducten. Hierdoor kan je jouw baksels nog gezonder maken. Op deze manier kan je blijven genieten terwijl je toch werkt naar een gezondere levensstijl.
Recept voor Key lime pie
Key lime pie, dus. Als je eens in Florida bent geweest en deze lekkernij niet hebt geproefd heb je echt wat gemist. Het is een heerlijke soort taart die vele smaken combineert: een beetje zuur, zoet en bitter. Wij hebben een aangepast recept voor je ontwikkeld zodat je ook van deze lekkernij kunt genieten zonder dat het bomvol suikers zit. Let wel op! De boter en slagroom maken het recept niet super gezond. De slagroom kan je achterwegen laten. Het recept is hierdoor eerder geschikt tijdens de Balance fase van het FormaFast dieet.
In het recept voor deze gezondere Key lime pie gebruiken we de producten van Sukrin. In dit recept gebruiken we Sukrin:1 en Sukrin Gold. Sukrin:1 is een suikervervanger die 1 op 1 kunt vervangen met suiker, aangezien deze de zelfde zoetheid heeft. Sukrin Gold is een alternatief voor bruine suiker. Door de suiker te vervangen in je baksels is het al een stuk gezonder om te bakken.
Suikervrije Key lime pie
Ingrediënten
- 125 gram suikervrije biscuits
- 45 gram Sukrin Gold
- 135 gram boter
- 400 ml volle koffiemelk
- 160 gram Sukrin:1
- 4 eigelen
- 5 (Key) limoenen
- 200 ml verse slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een geribbelde taartvorm in met wat boter.
- We beginnen met het maken van de gezoete melk die we later op kamertemperatuur nodig hebben. Doordat we suikervrij bakken gebruiken we koffiemelk met Sukrin:1 in plaats van gecondenseerde melk. Om ervoor zorgen dat de koffiemelk alle Sukrin:1 goed opneemt kan je het beste de melk en Sukrin:1 in een pannetje doen. Warm deze op en blijf roeren tot alle natuurlijke suikervervanger is opgenomen. Laat daarna goed afkoelen.
- Nu gaan we de taartbodem maken. Verkruimel de suikervrije biscuits tot ze helemaal klein zijn. Voeg ze daarna samen met de boter en Sukrin Gold. De bodem hoort vrij korrelig aan te voelen.
- Doe het deeg voor de taartbodem in de geribbelde vorm. Duw overal goed aan en zorg ervoor dat het gelijk is. De bodem moet zowel de onderkant als de zijkant bekleden.
- Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven tot deze licht gebruind is. Laat daarna afkoelen.
- Nu gaan we de vulling maken van de Key lime pie. Klop de 4 eigelen in een kom tot deze glad is. Voeg daar beetje bij beetje de gezoete koffiemelk aan toe.
- Tijd voor de heerlijke limoenen! Pers de limoenen tot je zo'n 6 eetlepels aan limoensap hebt. Voeg dit toe aan het mengsel.
- Doe de vulling in de taartbodem en strijk glad.
- De taart is klaar voor de oven! Hij moet zo’n 15 minuten garen in de oven. Laat de taart daarna goed afkoelen. Als de taart op kamertemperatuur is kan deze in de koelkast. Daar moet je hem minstens 6 uur laten staan.
- Als je de taart nog lekkerder wil maken kan je de verse slagroom mengen met een paar eetlepel Sukrin:1. Klop deze op tot je stijve pieken hebt. Je kan ervoor kiezen om de gehele taart te bedekken met het roommengsel of om er een aantal klodders op te doen. Gebruik een brander om licht over de room heen te gaan zodat het bruin wordt.
- Je Key lime pie is klaar om gegeten te worden!